Gratis verzending boven € 50,- | Binnen 2 werkdagen verzonden
15/09/2020 - 15:30
No clicks, just bricks please

Gaan we wel of niet vakantie? Na enige twijfel besloten we twee weken weg te gaan met onze drie meiden. Na maanden van thuis zitten, werken, onderwijzen en leren wilden we er echt even uit. Gewoon behoefde aan ‘change of scenery’ zeg maar. Waar we normaal gesproken afzakken naar het zuiden van Europa, besloten we last minute om noordwaarts te gaan. Je begrijpt dat ik meerdere vreugdedansjes maakte als Scandic lover. Natuurlijk ken ik de Nordics, maar dan vooral vanuit zakelijk perspectief. Nooit had ik Denemarken als vakantieland, samen met mijn gezin, ontdekt. Ik nam mij voor om vooral het ‘hygge’-gevoel te ervaren en mij onder te dompelen in al het moois dat Denemarken te bieden heeft. Zo’n land op een andere manier te beleven, heerlijk vooruitzicht: quality time….

Legoland was de eerste stop. Hoe kan het anders met jonge kinderen. Als klein meisje was ik al gefascineerd door deze blokjes. De een paste op de andere en met veel geduld (én een handleiding) bouwde je de meest fantasierijke werelden. Legoland is inmiddels gegroeid tot een miljardenconcern met een commercieel ingericht attractiepark. Het hele stadje Billund ís Lego; echt overal zie je de Lego-blokjes in heel veel verschillende uitingen, groot en klein. Misschien een beetje té, maar heerlijk hoor, al die bricks.

We reisden verder naar Aarhus. Een vriendin tipte mij over dit stadje met de ’Gamle By’ (de oude stad) als hoogtepunt. We gingen met z’n vijven terug in de tijd en wandelden van 1900 naar de twintiger jaren en sloten af in de jaren 70. De digitalisering zoals wij die vandaag de dag kennen, moest nog helemaal uitgevonden worden. Heerlijk hoor, weer zo’n dagje met alleen bricks.  

Na Aarhus reisden we af naar de hoofdstad Kopenhagen…op deze stop had ik mij enorm verheugd. Na allerlei dorpjes en stadjes te hebben gezien, was ik ook weer toe aan de Big City. Het allerleukste vond ik nog ons bezoek aan Tivoli, hier was ik nog nooit geweest. Wat een prachtig attractiepark is dat! Tivoli ademt één en al nostalgie! Een prachtig park gecombineerd met oude en nieuwe attracties. Een ouderwetse snoepwinkel kon uiteraard niet ontbreken in dit park. Hier je niet alleen kon zien hoe de kleurrijke zuurtjes gemaakt werden, maar je kon ook je eigen lolly maken. Blijer kon ik mijn meiden natuurlijk niet maken!

Denemarken

En zo kan ik wel verder gaan over een fijne en bijzondere vakantie waar we genoten hebben van niets doen en tijd met elkaar in het prachtige Denemarken. We hebben ons vergaapt aan de prachtige architectuur, designwinkels en genoten van de rust die over ons heen kwam. Even niet online en ons vooral richten op de mooie dingen om ons heen. Echt over alles hebben de Denen nagedacht: functioneel, maar toch designvol. In mijn optiek weten ze als geen ander hoe mooi en stijlvol eenvoud kan zijn. En dit heeft mij doen beseffen waarom het ook alweer is, dat ik zo van Scandinavisch design houd. Het werd mij weer duidelijk waarom de Deense merken Enamel en Meraki mij grepen. Daarom deel ik graag hun mooie producten met jou.

Als je naar de producten kijkt, voel je ook dat ‘hygge’ al? Die Nordic stijl?Het is nu weer tijd voor clicks, óók weer heerlijk hoor!

Bekijk hier de sieraden van ENAMEL
Bekijk hier de lifestyle items van MERAKI

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »