VANWEGE DE VAKANTIEPERIODE WORDEN ALLE BESTELLINGEN NA 9 AUGUSTUS 2021 VERZONDEN
22/04/2021 - 11:53
Waar worden moeders blij van?

Het is bijna zover! Alle moeders mogen binnenkort in het zonnetje gezet worden. Even aandacht en waardering voor alle Oma's, Moeders en Moms-to-be, want 9 mei is het Moederdag! (Psst, heb jij dit al meerdere malen zo tussen neus en lippen door laten weten aan je 'huisgenoten'? Ik wel hoor!).

Voor mij is het alweer 10 jaar geleden dat ik voor het eerst moeder werd. De (meeste) moeders onder ons kennen wel de uitdrukking 'met elke baby wordt er niet alleen een kindje geboren, maar ook een moeder'. En recentelijk kwam ik ook de volgende uitspraak tegen: 'Opgroeien doe je samen met je kind'. Nu ben ik niet zo van dit soort clichés en uitspraken, maar nu kan ik mij in deze clichés zeker vinden. Ik weet nog heel goed hoe ik zat te stoeien met alleen al de luiertas die elke keer mee moest met van alles en nog wat erin. En dan toch altijd weer iets vergeten zijn, zoals een speen of de billendoekjes. Of halverwege de reis erachter komen dat je vergeten bent het torentje met melkpoeder (dat altijd in de tas zat voor het geval dat) bij te vullen. En wat dacht je van je baby van 5 maanden oud verschonen in dat piepkleine toiletje in een vliegtuig. Wat ik nog het lastigste vond waren alle goedbedoelde tips, mitsen en maren van je afwimpelen zonder ook maar iemand te beledigen. 

Inmiddels kan ik wel zeggen dat ik als moeder aardig wat jaren meedraai en op alle fronten van het ouderschap een hele hoop ervaring rijker ben geworden. En zoals alles in het leven ging (en gaat) dit met een lach en een traan. Gelukkig heb ik ook vriendinnen-moeders om me heen met wie ik soms heerlijk zonder gêne en al hardlopend (jaja, kan echt hoor sporten en bijkletsen tegelijkertijd) lief en leed van het moederschap kan delen. Regelmatig wisselen we dan ook de must-haves en wanna-haves van ons als moeder uit. Natuurlijk vinden we het leuk om op Moederdag die zelfgemaakte frutsels te krijgen. Ik heb er notabene zelfs een vitrinekastje voor aangeschaft! Maar waar ik als moeder ook ontzettend van kan genieten is;

 1. Even een dag geen 'mama' horen.
 2. Een dagje culinair wandelen met mijn moeder-vriendinnen.
 3. Achterlijk lang in bad liggen met een goed boek en een goed glas wijn.
 4. Ontzettend lekker eten zonder ook maar zelf hier moeite voor gedaan te hebben.
 5. De hele dag lang op de bank hangen en een goed boek lezen.
 6. De hele dag luieren in bed, Netflix-series kijken, in slaap vallen, wakker worden en weer verder kijken, weer in slaap vallen etc….

Feit blijft ook (zie de volgende alinea) dat moeders een heerlijk verzorgingsproduct of mooi sieraad ook graag in ontvangst op Moederdag. Met aandacht en zorg geselecteerd en ingepakt ;-). Daarom hebben wij een aantal mooie cadeautips verzameld in onze Moederdag-giftguide. Uiteraard mooi verpakt met daarbij een leuk kaartje voor een persoonlijk noot voor die allerliefste moeder. 

Ik wens alle moeders een hele fijne en ontspannen dag toe!

NOG WAT LEUKE MOEDERDAG-FEITJES OP RIJ: 

 • De gemiddelde leeftijd waarop een vrouw haar eerste kindje krijgt, stijgt al sinds de jaren zeventig. In Nederland is een vrouw gemiddeld 30 jaar als zij haar eerste kindje krijgt. Ook leuk te weten is dat de vader gemiddeld 3 jaar ouder is dan de vrouw bij het krijgen van zijn eerste kind.
 • In Oeganda heeft de 41-jarige Mariam Nabatanzi maar liefst 44 kinderen op de wereld gezet. Hierbij beviel ze vier keer van een drieling, zes keer van een tweeling en drie keer van een vierling. Helaas hebben zes van haar kinderen het niet overleefd en heeft zij nu 38 kinderen onder haar hoede als alleenstaande moeder.
 • Moederdag is de derde (net na de Kerst en Pasen) de meest gevierde dag over de hele wereld.
 • In de meerderheid van talen begint het woord "mama" met de letter "m".
 • Populaire cadeautjes voor Moederdag zijn:
  1. Bloemen
  2. Verzorgingsproducten, Accessoires en sieraden
  4. Uitstapje met het hele gezinnen

[bronnen:cbs.nl, www.ad.nl, metronieuws.nl, customertalk.nl, nu.nl]

 Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »