VANWEGE DE VAKANTIEPERIODE WORDEN ALLE BESTELLINGEN NA 9 AUGUSTUS 2021 VERZONDEN

Materialen & Verzorging


De ringen, kettingen en armbanden van Nordic Luxuries worden in diverse materialen gemaakt. Materiaalkeuze is heel belangrijk voor ons, net als een goede prijs/kwaliteitverhouding. Bij elk product staat beschreven welk materiaal of welke materialen gebruikt zijn. Alle sieraden in de webshop zijn 100% nikkelvrij! Deze sieraden zijn zeer vriendelijk voor de huid, extreem duurzaam en plezierig om te dragen, ook vanwege hun lichtheid.

Stainless steel
Veel sieraden zijn gemaakt van stainless steel, ook wel roestvrij staal genoemd. Om deze sieraden zit een laagje chroom, dat ervoor zorgt dat roest geen kans krijgt. Tevens is dit materiaal sterk, glad, blijft het glanzen, is het heel makkelijk in onderhoud, 100% allergievrij én 100% recyclebaar. Kijk ook even naar onze ‘Tips voor onderhoud sieraden’. 

925 sterling silver
Bij deze sieraden is er altijd een legering aan het basismateriaal toegevoegd; bij sterling zilver is dit meestal koper. Een legering van 925 bestaat voor 92,5% uit zilver en 7,5% uit koper. De voordelen van dit materiaal zijn: stevig, mooie glans, een sieraad dat altijd mooi blijft.

Goud
Bij onze gouden sieraden is de basis gelijk aan de basis van de stainless steel en 925 sterling silver sieraden, maar daarover heen zit een laagje verguld 14-karaat of 18-karaat goud. Heel mooi ook!

Tips voor onderhoud sieraden

Je wilt natuurlijk je sieraden zo lang mogelijk mooi houden, dus zorg er goed voor. Als je ze niet draagt, berg ze goed op in bijvoorbeeld onze nieuwe sieradenbox Zo raken ze niet in de knoop, komen er geen krassen op en neem je ze ook nog eens makkelijk mee op reis. Door je sieraden altijd te dragen kunnen ze hun kleur verliezen. Daarom deze tips om je sieraden zo lang mogelijk mooi te houden!

  • Doe je sieraden af tijdens het slapen. Vooral kettingen kunnen (erg) in de knoop raken als je ermee gaat slapen of het kan zelfs gebeuren dat je sieraad breekt.
  • Zorg ervoor dat de sieraden niet in aanraking komen met parfum, olie of lotion. Wacht bijvoorbeeld even tot de bodylotion helemaal in je huid is ingetrokken.
  • Zwem niet met je sieraden! Het is erg slecht voor je sieraden als er chloor- of zeewater op komt.
  • Ook bij douchen en handen wassen is het belangrijk te realiseren dat je ook telkens je sieraden wast.Hierdoor gaat de verkleuring sneller.
  • Wil je lekker gaan sporten? Zorg er ook hiervoor dat je je sieraden afdoet, want transpiratie heeft zeker ook een negatief effect op je sieraden!
  • Tenslotte een hele belangrijke tip: breng schoonmaakmiddelen en chemische stoffen niet in contact met je sieraden. Ook hierdoor gaat de verkleuring sneller.


Toch verkleurd? Geen stress!

Na verloop van tijd kunnen je zilveren sieraden donkerder worden of de glans verliezen. Dit is een natuurlijk proces en niet schadelijk voor je sieraden. Poets het sieraad met een zilverpoetsdoek of dompel ze in een badje silver clean.

Onze gouden sieraden zijn enorm sterk en kunnen in principe niet verkleuren. Geen glans meer door vet van je huid? Poets het sieraad met een poetsdoek het sieraad op en ze zullen weer stralen zoals je net bij ons kocht!

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »